Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Chemický peeling

Estetika

Co to vlastně je?

Chemický peeling je neinvazivní metoda, která se využívá v estetické dermatologii k projasnění a omlazení stárnoucí pleti, vyhlazení jemných vrásek, léčbě aknózní pleti a odstranění pigmentových skvrn. Řada lidí si plete chemický peeling s kosmetickým peelingem, který působí pouze na kožním povrchu a nejde dostatečně do hlubších částí pokožky. V současné době se nejvíce používá kyselina ovocná, která má zázračné účinky pro problematickou pleť.

Jak probíhá ošetření?

Právě chemický peeling v rukách zkušeného odborníka kosmetického salonu nebo ordinace lékaře dokáže účinně léčit estetické problémy pokožky. Ať se jedná o léčbu problematického akné nebo redukci vrásek. Zákrok trvá 15-30 minut. Malým štětečkem se aplikují účinné látky  na očištěný a odmaštěný kožní povrch a nechají se působit 2-10 minut. Poté se účinek kyseliny zastaví neutralizací.  Po aplikaci se pleť opláchne a doporučuje se laserová maska nebo krém s obsahem antibiotik, aby se pleť zklidnila a pokožka se začala regenerovat. Často se doporučuje ošetření provádět opakovaně 4-5x v pravidelných intervalech 10-14 dnech podle typu pleti.

Co na to odborníci?

„Ošetřením chemickým peelingem dosahujeme celkového zkvalitnění kůže klienta (je jemnější, hladší, pružnější), dochází k vyblednutí pigmentací, sjednocení barevnosti, vypnutí a vyhlazení ošetřované lokality,“ říká MUDr. Klaudia Dvořáková.

„S chemickým peelingem mám dlouhodobě dobré zkušenosti. U mladých pacientů jsou dobré výsledky s léčbou aknózní pleti. Po ošetření se rozzáří pleť pacienta a omladí se jeho výraz, “  říká MuDr. Lenka Ottová.

Jaké jsou výsledky?

  • 85 % pacientů se zlepší aknózní pleti již po 2.-3.ošetření
  • 95 % pacientů pozoruje odstranění pigmentových skvrn již po 3. ošetření
  • 93 % pacientů pozoruje omlazení stárnoucí pleti a vyhlazení jemných vrásek již po 2.-3.ošetření

 

 


Autor: (24.05.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku