Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Ochranná péče k vodě je nutná vždy

Estetika

V létě budete určitě mířit k vodě a pokud nám bude přát počasí nebude to jen jednou. Ochrana před sluncem se tím pádem v létě stává tématem číslo 1. Ochrana by měla vydržet alespoň 30 minut ve vodě a zárovň se musíte chránit mnohem více než když jdete například jen městem. Sluneční paprsky jsou u vody agresivnější hlavně protože se od ní odrážejí. Mějte na paměti, že i s krémem který má UV 50 se také opálíte, jen efekt nebude okamžitý ale vyhnete se tím spálené pokožce. Pokud chcete zamaskovat pupínky, zarudnutí nebo tmavé kruhy pod očima, sáhněte po voděodolné tónovací péči s UV ochranou.

V noci dodejte pokožce ztracenou hydrataci a výživu, dobrý bude kvalitní pleťový olej.

La Roche Posay - ochranný ultra-lehký fluid Anthelios XL s SPF 50+,  416,- Kč

Caudalie Polyphenol C15 detoxikační noční olej,  784,- Kč

Polysianes Special Care ochranný tónovací krém na obličej SPF 30,  349,- Kč

  • Tónovací krém na opalování Polysianes Special Care nabídne vašemu obličeji vysokou ochranu proti slunci. Spojuje účinné sluneční filtry a hojivé účinky květiny Monoï. Krém na opalování z kvalitní kolekce Polysianes Special Care chrání, hydratuje a vyživuje vaši pleť. Po aplikaci bude váš obličej zářit, bude chráněn před slunečními paprsky a vyživován. Tónovací krém Polysianes obsahuje jemný nádech exotické vůně a je voděodolný.

 

Co je dobré na vodu i pot?

Hodně lidí v létě sportuje hraje venku fotbal nebo plážový volejbal a proto zde vzniká další riziko. Slunce a pot se na vzhledu dokážou dost podepsat. Je potřeba zde zvolit vysokou UV ochranu která na povrchu vytvoří déletrvající bariéru a nemusíte se natírat tak často. Spoustu značek nabízí přípravky určené na sport které odolají vodě i potu a to i včetně tónované péče  a make-upů.

Noční péče po sportu by měla být hlavně na zklidnění po slunečním žáru a celkové ochlazení pleti a obnovení rovnováhy.

Dermalogica Ochranný krém pro použití při sportu Protection 50 Sport SPF 50,  1100,- Kč

  • Vysoce účinný opalovací krém na obličej.S lehkou, rychle se vstřebávající konzistencí.S vodě odolným složením (40 minut) perfektní pro sportovní nadšence.Vytvořeno se sofistikovanou Oleosome technologií se silným ochranným štítem proti slunečním paprskům.Zanechá pleť hydratovanou a příjemnou

Lancaster Sun Sport možností aplikace na vlhkou pokožku SPF 30,  479 ,- Kč

  • Nádherně opálená pleť je snem mnoha žen, pobyt na přímém slunci však může vést k nadměrnému namáhání pokožky, jejímu podráždění a vysušení. Chladivý gel Dermacol After Sun poskytuje pokožce po opalování potřebné zklidnění a zchlazení. Díky jeho unikátnímu složení s D-panthenolem, glycerinem a mentolem výrazně přispívá k regeneraci pokožky po slunění a zjemňuje ji.

Korres Chladivý gel-krém po opalování s jogurtem,  490,- Kč

Chladivý jogurtový gel-krém po opalování na obličej a tělo pro dlouhotrvající osvěžení a komfort. Má neutrální jogurtovou parfemací a snadno se aplikuje. Gelovo-krémová konzistence je vhodná pro všechny členy rodiny.

 

Co trochu falešného bronzu?

Tyto přípravky vyloženě nenahradí opalování nebo samoopalovací krémy ale spíše zdůrazní „opálenou“ pokožku. Tyto přípravky tvoří trend v letním líčení hlavně proto že na pokožce lépe vyniknou módní barvy líčidel. Dají se koupit různé rozjasňující bronzové pudry v malé podobě, lehké tónované báze i vodní fluidy, které vykouzlí perfektní odstín a přirozeně svěží vzhled.

Tyto přípravky nanášejte hlavně na místa, kde se tvoří přirozené stíny na tváři pod lícní kosti, na bradu, spánky a nadočnicové oblouky. Lehkou vrstvičku naneste také na noc a vše pořádně rozetřete. Není od věci natřít také uši, krk nebo ramena.

Clinique Bronzující kompaktní pudr, 615,- Kč

Makeup Revolution Bronzující pudr a rozjasňovač v jednom, 199,- Kč

Tekutý bronzer Tea to Tan Aqua, By Terry, 1000,- Kč

 

 

Opalovací krémy pro děti

Daylong kids SPF 30 200 ml, 399,-

Chraňte jemnou pokožku svého dítěte před škodlivým UV zářením a pořiďte si kvalitní dětský opalovací krém. Mikropigmenty které zde jsou obsažené vytváří na kůži jemný neviditelný film, který chterý chrání před nebezpečnýi UV paprsky a spolehlivě tak chrání pokožku Vašeho díťete před spálením. Opalovací krémy pro děti jsou obzvláště šetrné, neobsahují parfém ani žádné chemické filtry, jsou tedy vhodné jak pro kojence, tak i starší děti a samozřejmě i pro dospělé s citlivou kůží.

Doporučujeme neparfémovaný opalovací krém Daylong Baby s ochranným faktorem 30, pokud se chystáte na hory či k moři zvolte raději vyšší faktor ochrany, například Altermed sun baby cream SPF 50+, opalovací krém s faktorem 50 je vhodné aplikovat zejména na nos, ramena, znaménka a jizvy, kromě krému máte dále na výběr také sprej, například Ladival OF 30 nebo Avene spray SPF 50+ speciálně vyvinutý pro jemnou dětskou pleť.

DOPORUČENÍ! Dětský opalovací krém dávkujte v dostatečném množství na celé tělo, menší množství krému podstatně snižuje ochranu. Aplikaci po určité době opakujte, zejména po koupání či osušení ručníkem.

Po opalování - na zklidnění a ochranu dětské pokožky po opalování zvolte mléko Altermed Panthenol Forte 3%, a nebo sprej s vyšším obsahem D-panthenolu Altermed Panthenol Forte 6%, tyto přípravky jsou vhodné pro každodenní péči o dětskou pokožku, a to nejen při častém pobytu na slunci

Lipozomální lotio – dobře chrání citlivou dětskou pokožku před slunečním zářením. Je extrémně odolný vůči vodě, fotostabilní, temostabílní, bez parfémů.

Ochrana před UVA odpovídá Australské normě. Ochrana před UVB je definovaná SPF (Sun Protection Factor) a dosahuje hodnotu 16, 12, 40, 50+. Vlivem UV záření tepla zůstávají účinné látky dlouhodobě stabilní, nedegradují se a zachovávají si svou účinnost.

BIODERMA Photoderm KID mléko SPF50+ 100ml

Maximální anti-UVB účinnost a bezkonkurenčně "extrémní anti-UVA" výkon Photoderm KID Mléko pro děti DPF 50+ bezpečně chrání před spálením a předčasným stárnutím kůže

Patent BUNĚČNÉ BIOOCHRANY® poskytuje zesílenou ochranu buněk posílenou o Peptid C, díky kterému je pokožka chráněna proti spálení, předchází intolerantní reakcím na sluneční záření.

Světle modrá barva Photoderm KID Mléko pro děti DPF 50+ zaručuje viditelnou a jednotnou aplikaci na celý obličej a tělo, a tedy zaručuje optimální ochranu. Všechna místa jsou chráněny! Modrá barva rychle zmizí po aplikaci.

Jemná textura Photoderm KID Mléko pro děti DPF 50+ je spojena s extrémně jemným pocitem na pokožce. Bez mastných efektů, bez stop, nekomedogenní, hypoalergenní, Photoderm KID Mléko pro děti DPF 50+ garantuje excelentní toleranci.

Photoderm KID Mléko pro děti DPF 50+ je fotostabilní.

 

Eucerin, ochranný krémový gel, 499 Kč

Tohle je velice dobrý krém, mám s ním osobní zkušenost protože mám citlivou pokožku a pokud jsem více na sluníčku nebo na ostřejším slunci u moře tohle je zaručeně dobrá ochrana. Malinko hůře se roztírá ale to je spíše výhoda protože pak lépe chrání. Je vhodný pro citlivou pokožku i děti.

 

BioAroma, přírodní opalovací olej, 299 Kč

Tento krém moc hezky voní po kokosovém oleji a zanechává pokožku jemnou a vláčnou ale spíše určen pro tmavší pleti a už vůbec ne pro citlivé pokožky. K moři tento nebude příliš vhodný.

 

Piz Buin Instant Glow, 391 Kč

Tento sprej je s ochranným faktorem 15 což dobré použít pro někoho kdo se jen tak nespálí a nebo již už na opálenou pokožku. Dobře se roztírá a má v sobě malé částečky které odráží světlo a tím prozáří Vaši pokožku. Je voděodolný ale po několikátém koupání je potřeba se opět namazat.


Autor: (03.05.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku