Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

10 tipů jak se starat o pleť v létě

Kosmetika

10 tipů jak se starat o pleť v létě

V létě je potřeba o svou pleť pečovat jinak. Přinášíme 10 tipů, jak se o ni v létě postarat. Zaměřte se především na řádnou hydrataci pleti a ochranu při pobytu na slunci, zejména pokud máte citlivou pokožku. Na péči o pleť nezapomínejte ani na dovolené a dbejte na důkladné odlíčení než jdete spát. Zabráníte tak ucpávání pórů pokožky a tvorbě nepříjemných pupínků a prvních vrásek. Vyzkoušejte také domácí pleťové masky a peelingy, které si připravíte z tvarohu, okurky, cukru a dalších surovin.

Tipy na péči o pleť

1.Opalujte se zdravě

Léto znamená především koupání a opalování. Pokud se rozhodneme svou pokožku vystavit slunci, je potřeba používat vhodné opalovací a poopalovací přípravky s dostatečným ochranným faktorem. Je třeba se řídit typem své pleti a tím, zda se při opalování hned spálíte nebo zhnědnete. Osoby se světlou pletí představují nejcitlivější jedince, kteří se na sluníčku ihned spálí. Měli by používat přípravky s ochranným faktorem 20 – 35. Slunci bychom se neměli vystavovat od 10 do 15 hodiny, kdy je nejsilnější.

2.Nezapomeňte na hydrataci pokožky

Především v létě je potřeba pleť  dostatečně hydratovat. Je důležité dopřát své pleti řádnou regeneraci díky dostatečnému spánku. Místo nočního sledování TV se projděte, dejte si meduňkový čaj, teplou sprchu a jděte spát dříve. Vaše pleť bude ráno svěží.  Používejte kvalitní hydratační krém.

3.Základem je pestrá strava a vyvážený jídelníček

V létě je trh bohatý na ovoce a zeleninu, konzumujte je v dostatečném množství. Vyhněte se nadměrnému solení, které způsobuje celulitidu, omezte tučná jídla a sladkosti. Zvýšení dávky pohybu a příjem tekutin mají za následek zlepšení stavu pleti.

4. Dodejte pleti výživu pomocí pleťové masky

Je potřeba pečovat o pleť systematicky a zaměřit se také na její výživu. Na trhu je široký výběr masek od vyživujících po čistící a regenerační. Pleťovou masku si dopřejte 1-2 x měsíčně.

5.Vyměňte svůj těžký make-up za lehčí variantu

Opálená pleť je v létě krásná sama o sobě. Vystačit bychom měli s lehkou rtěnkou a řasenkou. Nezatěžujte pleť make-upem, který používáte v zimě. Klidně jej vyměňte za BB krém, který má výborné krycí vlastnosti, je lehký a řada z nich má v sobě UV faktor 30. Pleť můžete rozjasnit bronzerem.  Lesk na rty vyměňte za balzám, který dodá rtům výživu a rovněž obsahuje UV filtr.

6. Odlehčete parfém

Stejně jako make-up i náš oblíbený parfém bychom měli změnit za svěží, lehkou variantu. Toaletní voda by měla mít příjemnou letní vůni.

7. Dopřejte své pleti peeling, ideálně večer

Zejména v létě dopřejte své pleti peeling, zbavíte ji tak odumřelých kožních buněk. Provádějte ho vždy večer. Peeling zamezí ucpávání pórů, pleť vyhladí a zlepší její vzhled. Peeling provádějte jednou až dvakrát týdně. Vyzkoušejte přírodní cukrový peeling, který vaši pleť rozjasní.

8. Sledujte složení výrobků

Pokud nepoužíváte čistě přírodní kosmetiku, vybírejte si alespoň takovou, která je bez parfemace. Zabráníte vzniku vyrážky a alergické reakce při pobytu na sluníčku. Rovněž by neměly vaše krémy obsahovat parabeny a konzervanty a nejrůznější barviva. Oblíbený je mandlový olej, který pronikne hluboko do kůže a pleť regeneruje.

9.  Pleť každý večer vyčistěte

Každý večer svou pleť zbavte nánosu prachu, potu, mazu, zbytků BB krému a dalších nečistot. Používejte kvalitní odličovací mléko, mycí gel a na dočištění kvalitní tonikum. Na noc použijte kvalitní hydratační krém nebo sérum.

10. Vyhněte se některým estetickým zákrokům

Po některých zákrocích bude vaše pleť citlivější. Vyhněte se proto ošetření laserem, chemickému peelingu. Tyto úkony je třeba provádět v době, kdy se vystavujete slunci co nejkratší dobu.


Autor: (05.08.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku