Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Jak na krásnou a zdravou pleť

Kosmetika

Máte pleť unavenou, povadlou, zašedlou nebo jste ji dali zabrat opalováním? Nabídneme vám pár tipů, jak si dát pleť zpátky do pořádku, aby byla opět krásná a zdravá. 

 

Nezapomeňte na dostatek vody

Lidské tělo neumí fungovat bez vody a její nedostatek se podepíše mimo jiné na stavu vaší pleti. Pokud tělu nedopřejete dostatek vody, buňky odumírají a vše se projeví na pleti, která pak vypadá starší a unavená. Vypijte alespoň 1,5 l vody denně. Klidně si do ni namačkejte citron.

 

Jezte pomalu, často a zdravě

Jíte přes den jen minimálně a večer pořádáte útoky na lednici? Své pleti dáte pěkně zabrat. Aby vypadala pořád zdravě, jezte menší porce, často a pomalu. Doporučuje se jíst 4-6 denně. Naše tělo není odpadkový koš a v dnešní době je těžké nakupovat jen podle ceny. Často i v těch nejlepších potravinách jsou nekvalitní suroviny a přísady.Dobře čtěte obal a původ potravin.

 

Využívejte zeleninové šťávy a vlákninu

Dlouhodobou očistu můžete provádět také pomocí extraktu z červené řepy, grepových jadýrek, ostropestřce mariánského, petržele, kurkumy a dalších. Rozhodně do jídelníčku zařaďte zeleninové šťávy, které pomohou pleť zregenerovat. Potraviny by měly být bohaté na vlákninu.

 

Používejte kvalitní přípravky určené na váš konkrétní typ pleti

Nejprve si zjistěte, zda máte suchou, mastnou či smíšenou nebo normální pleť. Na základě typu pleti pak vybírejte kosmetické přípravky i dekorativní kosmetiku. Důležitá je také kvalita přípravku. Pokud vám kosmetika nesedne a zhorší se váš stav pleti, dále ji nepoužívejte. Dbejte také na datum spotřeby. 

 

Nezapomínejte na odličování

Pokud se neodličujete vůbec nebo používáte nekvalitní přípravky, pak se vám ucpávají póry, tvoří černé tečky a vrásky. Starý nános líčidel nevypadá druhý den vůbec dobře. Je třeba péči o pleť dodržovat pravidelně.

 

Důležité je pravidelné čištění pleti i těla

Je potřeba pravidelně čistit pleť i naše tělo, především tlusté střevo a játra. Lze jednou ročně podstoupit hydrocolon terapii neboli odborný výplach tlustého střeva díky kterému se zbavíte nežádoucích parazitů v těle.

 

Pravidelná návštěva kosmetického salonu

Nedaří se Vám účinně bojovat s nedostatky na Vaší platí? Potom je dobré navštívit odborníka, který Vám poskytne profesionální poradenství, diagnostikuje Vaši pleť a dokáže určit správné ošetření. Bohužel není pravdou, že vše záleží jen na šikovných rukách kosmetičky, ale také záleží jak se o svoji pleť staráte i doma.

 

HLEDÁTE SALON? Pomůžeme Vám... Můžete nám napsat, zavolat nebo si vybrat ze široké nabídky salonů na LOOKLIKE  ZDE

 


Autor: (21.06.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku